Vertaistuen siltoja Suomeen

FWW yhteistyössä Kansanvalistusseuran ja Suomi-Seuran kanssa

Finnish Women Worldwide on ulkomailla asuvien suomalaisnaisten verkosto, jonka konseptia alettiin kehitellä keväällä 2019.

Tämäntyyppinen verkostoituminen, asioiden jakaminen ja vertaistuen hakeminen on luontevampaa naisten kesken. Saamme toisistamme sitä kautta myös energiaa, sanoo Irene Mäkelä-Brunnekreef, yksi Finnish Women Worldwide -yhteisön perustajista.

Verkostoitumisesta vertaistukeen

Kun FWW yhteisö alkoi kehittymään viime keväänä, Kansanvalistusseuran Perhe maailmalla -hankkeen aloitusajankohta osui sattumalta melko lailla yksiin. Kansanvalistusseuran luotsaaman Perhe maailmalla -hankkeen ja Finnish Women Worldwiden tavoitteet ovat osin samansuuntaisia.

Ulkomailla asuvien suomalaisten tuen tarve on lisääntynyt samalla, kun lähdön syyt ovat moninaistuneet, sanoo Perhe maailmalla -hankkeen projektipäällikkö Milla Holmberg.

Suurimmat eroavaisuudet ovat keskeisissä kohderyhmissä. Perhe maailmalla -hanke keskittyy tilapäisesti ulkomailla asuviin suomalaisperheisiin, kun taas Finnish Women Worldwide puolestaan ulkomaille jo enemmän tai vähemmän juurtuneisiin naisiin. Vaikka kohderyhmissä on eroja, tietyt teemat – mm. työelämän haasteet sekä oma ja perheen sopeutuminen ulkomailla asumiseen – ovat yhteisiä.

Ymmärsimme varsin nopeasti, että meillä on tuhannen taalan tilaisuus alkaa rakentaa yhteistyötä.”

Ymmärsimme varsin nopeasti, että meillä on tuhannen taalan tilaisuus alkaa rakentaa yhteistyötä. Molemmilla on selkeästi omat vahvuutensa ja ne antavat loistavan mahdollisuuden täydentää toisiamme, kuvaa Irene Mäkelä-Brunnekreef.

Mäkelän mukaan eräs mahdollinen yhteistyömuoto voi olla asiantuntijoiden avulla rakennettu resurssipankki, josta ulkomailla asuva suomalainen voi saada tukea elämän eri vaiheisiin.

Perhe maailmalla -hankkeessa tuotetaan ajantasaista, luotettavaa tietoa ulkomailla asuvien suomalaisperheiden arjen tueksi. Sisältöjen suunnittelussa ja tuottamisessa on järkevää tehdä yhteistyötä, sanoo Milla Holmberg.

Hankkeessa ollaan kevään aikana käynnistämässä vertaisasiantuntijatoimintaa. Vertaisasiantuntijatoiminta on hyvä esimerkki Perhe maailmalla -hankkeen ja Finnish Women Worldwide -verkoston samansuuntaisista tavoitteista, joiden saavuttamiseksi on mielekästä yhdistää resursseja, sanoo Milla Holmberg.

Keskustelu kolmen toimijan yhteistyöstä skypen välityksellä tammikuussa 2020.
Kuvassa vasemmalta: Milla Holmberg, Tina Strandberg,
yläkulmassa Irene Mäkelä-Brunnekreef

Yhteistyössä Suomi-Seura:
Neuvontaa ajankohtaisista teemoista

Kansanvalistusseuran Perhe maailmalla -hankkeessa kumppanina on Helsingissä toimiva Suomi-Seura ry.

Suomi-Seura on ulkosuomalaisuuden asiantuntija ja maailmalla liikkuvien suomalaisten sekä ulkosuomalaistoimijoiden kumppani. Tarjoamme neuvontaa sekä tiedotusta ulkosuomalaisia koskettavista ajankohtaisista teemoista. Jaamme myös vuosittain avustuksia ulkosuomalaisyhteisöille ja ulkosuomalaismedialle, kertoo Suomi-Seuran toiminnanjohtaja Tina Strandberg.

Suomi-Seura ylläpitää myös ulkosuomalaisyhteisöjen foorumia, Ulkosuomalaisparlamenttia. Sen tehtävänä on edistää ulkosuomalaisten yhteisiä asioita. Maailmalla on noin 1500:n ulkosuomalaisyhteisön verkosto. Yhteisöjä yhdistää suomalaisuus, suomen kielen ja kulttuurin vaaliminen maailmalla. Ulkosuomalaisyhteisöt edistävät myös suomalaisten hyvinvointia maailmalla.

”Finnish Women Worldwide -verkosto on upea esimerkki globaalista ulkosuomalaisyhteisöistä.”

Finnish Women Worldwide -verkosto on upea esimerkki globaalista ulkosuomalaisyhteisöistä, jonka toiminta pääasiassa tapahtuu Facebook-ryhmässä. Odotettavissa on, että tämän kaltaisia virtuaalisia ulkosuomalaisyhteisöjä syntyy lisää. Suomi-Seura haluaa olla Finnish Women Worldwide -verkoston kumppani, tarjota palveluitaan ja tehdä Suomessa tunnetuksi suomalaista osaamista maailmalla, toteaa Tina Strandberg.   

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s