Pariisi, New York, Kööpenhamina. Laura Pollari on aina intuitiivisesti tuntenut, kun jokin kaupunki kutsuu häntä. 19-vuotiaana se oli Pariisi, joka oli kiehtonut jo nuoresta saakka, ajanut ranskan opintojen pariin ja viimein lukion jälkeen tuonut matkalaukut kainalossa Ranskaan. Laura asui Pariisissa neljä vuotta, joiden aikana hän valmistui yliopistosta muotimarkkinointi pääaineenaan. Silloin Ranska ei tuntunut enää oikealta paikalta, ja Yhdysvallat veti puoleensa. Opintojen aikana Laura oli ollut työharjoittelussa New Yorkissa, ja työmahdollisuus Pohjois-Amerikan Marimekolla tarjosi tien muuttaa uuteen kaupunkiin. Markkinointikoordinaattorin tehtävässä hän teki myös copywriterin töitä ja muita luovia tekstejä.

Suomen syrjähyppy

Runsaan kahden Amerikan vuoden jälkeen Laura palasi Suomeen rauhoittumaan. Suomessa hän ehti asua kaksi vuotta, joiden aikana hän teki tekstisuunnittelijan töitä ja tottui taas pohjoiseen elämään. Laura kuitenkin tiesi, että halusi lähteä uudestaan muualle. Vaikka hän viihtyi Suomessa, oma temperamentti ei tuntunut sopivan kulttuuriin. Tanska kiinnosti, ja työt Pandora-korumerkin vastaavana copywriterina veivät vuonna 2016 Kööpenhaminaan. Siellä hän asuu edelleen, nykyään tanskalaisen puolisonsa kanssa.

Ulkosuomalainen esikoiskirjailija

Kun idean saa, sillä on jokin tarkoitus, Laura uskoo. Etenkin ne vuodesta toiseen mieleen nousevat ideat pitää toteuttaa.

Asuessaan Ranskassa Laura juoksi usein pitkiä lenkkejä Seinen ympäristössä ja antoi ajatustensa virrata. Eräällä lenkillä syntyi idea kirjasta, ei sen tarkempaa, mutta selvää oli, että joskus hän sen vielä kirjoittaisi. Kolmisen vuotta sitten, Lauran jo asuessa Kööpenhaminassa, aika tuntui oikealta. Hän irtisanoutui vakituisesta työstään, siirtyi tekemään copywriterin töitä yrittäjänä ja antoi aikaa kirjan kirjoittamiselle. Kirja itsessään syntyi melko nopeasti, idea oli työstynyt jossain taka-alalla jo vuosia. Haastavampaa oli editoida kirjaa ja löytää sille kustantaja. Lopulta sopiva kustantaja löytyi kirjaimellisesti naapurista, tanskalainen Saga Egmont. Täällä jokainen on tähti -novellikokoelma ilmestyi tammikuussa 2022.

Lisää Lauran töistä: www.laurapollari.com/

Täällä jokainen on tähti on julkaistu ääni- ja e-kirjana. Novellit kertovat oman äänen löytämisestä naisena eri vuosikymmenillä ja eri puolilla maailmaa. Värikkäät naishahmot nousevat surkeista sivurooleista oman elämänsä tähdiksi. Avuksi tarvitaan toisia naisia, enkeleitä ja sisältä kumpuavaa rohkeutta. 1960-luvulta aina 2030-luvulle saakka sijoittuvat tarinat naurattavat, koskettavat ja ottavat kantaa – ja mukana on myös kosolti magiaa.

Live-tallenne FWW:n virtuaalitapahtumasta Laura Pollarin kanssa löytyy jäsenfoorumista. Liity jäseneksi täällä.

Kuva: Inger Ulrich

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s