FWW-tiimi

Pyöritämme Finnish Women Worldwiden toimintaa seitsemän naisen ydintiimin voimin. Mutta me emme ole yksin, vaan kanssamme on jo yli 4500 naisen maailmanlaajuinen verkosto. Tapahtumia järjestäessä ja toimintaamme ideoidessa meillä on korvaamattomana apuna paikallisvoimia, eri alojen asiantuntijoita ja visionäärejä, useimmiten ulkosuomalaisia naisia hekin.

Kirjoita meille: finnishwomenworldwide@gmail.com
Facebook: Finnish Women Worldwide -ryhmä
Instagram: Finnishwomenworld
LinkedIN: Finnish Professional Women Worldwide

Irene Mäkelä-Brunnekreef, Luxembourg
LinkedIN


… inspiroituu tasaiseen tahtiin milloin mistäkin; viime vuosina erityisesti ulkosuomalaisten huikeista tarinoista, osaamispääomasta ja verkostoitumisen voimasta. Luxemburgissa kymmenen vuotta asunut kahden lapsen äiti ja viestintä-alan yrittäjä. Finnish-Luxembourg -järjestön hallituksen puheenjohtaja ja Business Clubin perustajajäsen, ulkosuomalaisten naisten urakysymyksiin liittyvän Facebook-verkoston perustaja.

Finnish Women Worldwidessä innostaa visio rajojen yli verkostoitumisen konkretisoimisesta. On kiehtovaa nähdä miten ulkosuomalaisia naisia yhdistää niin suomalaiset juuret kuin rohkeus rikkoa totutut kaavat, ja miten inspiroivia tarinoita tällä yhdistelmällä on syntynyt. 

Niina Mäkinen

Niina Mäkinen, Belgia
LinkedIN


… on vakuuttunut siitä, että ulkosuomalaisten kannattaa vaikuttaa ulkosuomalaisten asioihin – ja että sosiaalinen media mahdollistaa verkostoitumisen matkojen päästä. Romaaninen filologia ja kielitiede toivat Niinan aikoinaan Belgiaan. Kansainvälinen työympäristö löytyi opintojen jälkeen terveydenhuoltoalan yrityksestä, jossa Niina on luonut uran tilaus- ja toimitusketjun prosessikehityksen parissa. Tällä hetkellä Niina on paitsi kaksikielisen tytön äiti, myös Aachenin Suomi-koulun puheenjohtaja ja kaksikielisyttä tukevan PEaCH – EU-projektin lähettiläs.

Finnish Women Worldwide on minulle todiste siitä, että monipuolinen yhteys Suomeen ja muihin suomalaisiin naisiin eri puolilla maailmaa rikastaa elämää ja luo mahdollisuuksia kehittyä. Toiminta auttaa minua myös toteuttamaan kutsumustani eli kaksikielisyyden tukemista ja ulkosuomalaisten vertaistukea.

Maria Heiskanen-Schüttler, Saksa
LinkedIN


… saa päivittäin noin sata ideaa, joista pari jopa toimii. Maria on koulutukseltaan tulevaisuustutkija, mutta nykyään työpäivät kuluvat erilaisia platformeja kehitellessä, B2B-markkinoinnin ja sisäisen viestinnän parissa. Maria on Työ Saksassa– blogin ja Työpaikat Saksassa -facebook-ryhmän perustaja sekä saksalaisen työelämän asiantuntija. (Kuva: Natalia Kepesz 2016 – kirjanjulkkareissa vauvan kera)

Finnish Women Worldwide on kollektiivinen mindset, jonka voimalla tehdään ihmeitä. Uskon että visioimamme alustan kautta pystymme luomaan aktiivisen verkoston, joka yhdistää ammatilliseen sparrauksen, vertaistuen ja ajatustenvaihdon. Näin voimme edistää ulkosuomalaisten asiaa sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sirkka Renger, Saksa
LinkedIN


… on projekteja rakastava ikiliikkuja. Koulutukseltaan Sirkka on tradenomi ja MBA, mutta on työskennellyt jo pitkään IT-alan projektipäällikkönä Saksassa. Intohimon kohteita ovat elinikäinen oppinen, yritysten ja organisaatioiden kehittäminen, sekä uudenlaiset organisaatiomallit.

Sopeutuminen uuteen ympäristöön on tärkein rakennuspalikka ulkomailla pärjäämisessä ja parhaiten siinä onnistuu, kun ei yritä selvitä kaikesta yksin, vaan hakemalla tukea juuri kanssasisarilta. Näen FWW:n tärkeänä voimavarana ajamassa ulkosuomalaisten asioita.

Ulla Lenkkeri-Schütz, Saksa
LinkedIN


…verkostoituu ja tapaa mielellään uusia tuttavuuksia etenkin ulkosuomalaisten naisten joukosta. Ulla on alunperin biokemisti ja ura ja sittemmin perheen perustus toivat Ullan jo 20 vuotta sitten Saksaan. Nykyään Ulla toimii patenttiasiamiehenä ja tekee työtä hyvin erilaisten mielenkiintoisten yritysten kanssa. Vapaa-ajalla Ullan mieltä lähellä ovat hyvinvointiin ja terveyteen liittyvät asiat.

Finnish Women Worldwidessa minua inspiroi sekä suomalaisen kulttuurin ja elämäntavan parhaiden puolien lobbaus.  

Siina Karbin, Itävalta
LinkedIn


… innostuu kansainvälisyydestä yhä uudestaan. Ennen ulkosuomalaistumistaan Siina osallistui EU:n kansainvälisiin nuorisoprojekteihin, ja nykyään tämä kahden lapsen äiti työskentelee opiskelijaliikkuvuuden parissa Wienissä. Siina haaveilee junamatkustuksesta, passi ja hammasharja aina valmiina! 

Karla-Maria Toiviainen, Suomi
LinkedIn

… on ulkosuomalaisen identiteetin omaava Suomeen paluumuuttanut kulttuurin ja projektijohtamisen monitoiminainen. Kymmenen vuoden Alankomaissa asumisen aikana Karla perusti mm. ulkosuomalaisen Naiskuoro TAIKAn ja toimi aktiivisesti suomalaisen kulttuurin, musiikin sekä suomalaisyhteisön asioiden edistäjänä.

Verkostoituminen on nykypäivän työelämässä äärimmäisen tärkeä taito. Ulkomailla asuessa sen merkitys kasvaa entisestään. Ulkosuomalaisissa naisissa on erityistä voimaa ja siskojen tukeen voi aina luottaa. Siksi koen itselleni tärkeäksi olla mukana FWW-verkostossa mahdollistamassa sen kasvua.

Kuva: Eeva Anundi