FWW Tiimi

Irene Mäkelä Brunnenkreef, Luxemburg

… inspiroituu tasaiseen tahtiin milloin mistäkin. Luxemburgissa pian kymmenettä vuotta asuva kahden pienen pojan äiti työskentelee projektipäällikkönä konsultointiyrityksessä. Finnish-Luxembourg -järjestön hallituksen puheenjohtaja, Luxemburgin sekä ulkosuomalaisten naisten urakysymyksiin liittyvien Facebook-verkostojen perustaja.

Niina Mäkinen, Belgia

… on monipuolinen innostuja ja innostaja ulkosuomalaisten keskusteluryhmissä. Romaaninen filologia ja kiinnostus kielitieteeseen toivat Niinan aikoinaan Belgiaan, vaikka uransa Niina onkin sittemmin luonut tilaus-toimitusprosessin hallinnan parissa. Kaksikielisyyden tukeminen ja ulkosuomalaisten vertaistuki ovat kuitenkin se Suuri Kutsumus, ja tällä hetkellä Niina on paitsi kaksikielisen tytön äiti, myös Aachenin Suomi-koulun puheenjohtaja.

Maria Heiskanen-Schüttler, Saksa

… saa päivittäin noin sata ideaa, joista pari jopa toimii. Marian päivät kuluvat teknisen alan markkinointityössä, illat oman Työ Saksassa -yrityksen kanssa puuhastellessa ja yöt FWW:n viestintäasioita hoitaessa. Nukkuminen? Yliarvostettua. Työ Saksassa- blogin ja Työpaikat Saksassa -facebook-ryhmän perustaja sekä saksalaisen työelämän tuntija ja valmentaja. 

Sirkka Renger, Saksa

… on projekteja rakastava ikiliikkuja. Hieman jo saksalaistunut, mutta itsensä aina suomalaiseksi määrittelevä kahden pienen lapsen äiti. Kaksikielisyys ja suomalainen kulttuuri ovat tärkeä osa arkeamme, jonka monipuolisuutta emme vaihtaisi koskaan pois. Kotielämän ohella työskentelen operatiivisena päällikönä IT-yrityksessä Karlsruhessa. Mielestäni sopeutuminen uuteen ympäristöön on tärkein rakennuspalikka ulkomailla pärjäämisessä ja parhaiten siinä onnistuu, kun ei yritä selvitä kaikesta yksin, vaan hakemalla tukea juuri kanssasisarilta.