Kansainvälinen liikkuvuus – Kati Abi Khaled

Kun ihmiset liikkuvat työn perässä, kohtaavat kulttuurit, tavat ja kielet. Sopeutumiskurssilla törmäyksiltä ei aina vältytä. Näiden asioiden parissa puuhailee Kati Abi Khaled (1978), joka kertoo meille puheenvuorossaan kansainvälisestä liikkuvuudesta.

Pohjois-Pohjanmaalta kotoisin oleva Kati päätyi Alankomaihin Erasmus- vaihto-ohjelman myötä ja sen jälkeen Kati on työskennellyt erilaisissa kansainvälisissä organisaatioissa. Oma ala löytyi muutamien mutkien kautta työperäisen globaalin liikkuvuuden parista. Viimeisten kahdeksan vuoden aikana Kati on tukenut ja neuvonut kansainvälisiä työnantajia sekä koordinoinut heidän työntekijöidensä muuttoja maasta toiseen, Yhdysvalloista Taiwaniin ja Venezuelasta Saudi Arabiaan. Hän on tukenut lukuisia ulkomaille muuttavia perheitä erilaisista kulttuureista ja taustoista ja tuntee työnantajien toiveet ja vastuualueet kansainvälisesti liikkuvien työntekijöiden suhteen. Samalla hän on suorittanut kursseja kansainvälisestä liikkuvuudesta Expatise Academyssa ja työntekijöiden valmennuksesta Haagin Ammattikorkeakoulussa.

Katin kotona sekoittuvat neljä kieltä ja kolme kulttuuria. Jäätyään kotiäidiksi viime vuonna hän alkoi kirjoittaa Lapsi Kouluun Ulkomaillla -blogia. Vaikka englanniksi tuotettua tietoa löytyy paljon, suomenkielistä asiallista tietoa kansainvälisestä liikkuvuudesta on tarjolla hyvin vähän. Blogi syntyi tarpeesta täyttää tuota aukkoa ja tarjota tietoa ja tarinoita suomeksi. Blogi käsittelee paitsi lasten koulunkäyntiä ulkomailla, myös monia muita kansainvälisyyteen liittyviä teemoja ammattimaisella otteella.

Kati Abi-Khaled