Elämän muutoksiin ja uusiin kulttuureihin sopeutuminen – Hanna Guyot

Hanna Guyot’n workshopissa kysytään, mille identiteettimme rakentuu, ja miten kohtaamme arkipäivän eri tavat, käytännöt ja kulttuurit parisuhteessa, työelämässä, ystäväpiirissä, lasten kasvatuksessa jne.
Workshopissa aihetta käydään läpi toiminnallisesti ja yhdessä pohdiskellen työkaluja ja vinkkejä eri kulttuureihin ja elämänmuutoksiin sopeutumiseen.

Hanna Guyot’n (synt. 1976) unelma on ollut lapsesta asti oppia useita kieliä ja asua ulkomailla. Parin Belgiassa vietetyn au pair -vuoden jälkeen hän opiskeli mm. ranskalaista filologiaa ja asui, opiskeli ja työskenteli Belgiassa, Espanjassa ja Kreikassa lyhyempiä ajanjaksoja. Hyppy “oikeaksi” ulkosuomalaiseksi tapahtui vuonna 2005, jolloin hän muutti ranskalaisen miehensä kanssa ensin Taipeihin ja sitten Lissaboniin. Vuodesta 2013 hän on asunut Ulmin seudulla eteläisessä Saksassa. Perheeseen kuuluu kolme poikaa.

Hanna Guyot

Tällä hetkellä hän toimii aikuiskouluttajana (Frauenakademie/vh Ulm), opettaa suomen kieltä ja pitää luentosarjoja, aiheina mm. kielet ja kielitiede, monikielisyys, suomen kieli, suomalainen kulttuuri ja kirjallisuus jne. Sen lisäksi hän vetää monikulttuurisen naisten ryhmää ja on opettanut pitkään Suomikoulussa.