uupumus, burnout ja miten niitä ehkäistään? – Heli Suutari

Yksi Frankfurtin seminaarin puhujista on kirjailija ja terapeutti Heli Suutari. Hän pureutuu puheenvuorossaan uupumukseen, joka on nykyaikana melkeinpä epidemia. Heli kertoo burnoutista niin henkilökohtaisen kuin ammatillisen tietämyksensä kautta.

Heli harjoittaa työtään yksilö-ja pariterapeuttina Brysselin EU-korttelin ytimessä, missä loppuunpalaminen ei ole harvinaista. Helin omasta uupumuksesta syntyi kirja ”Kaikki kääntyy hyväksi – 365 ajatusta itsensä auttamisesta” (Atena 2019) ja saman niminen harjoituskirja (Atena 2020). Molemmat kirjat kannustavat ottamaan vastuuta omista ajatuksista ja teoista. Ongelmien kohtaamisesta ja niiden rehellisestä tarkastelusta on hyvä aloittaa itsensä auttaminen.

Heli Suutari (Kuva: Nadezhda Titova)
Heli Suutari (Kuva: Nadezhda Titova)

Heli Suutari (s. 1971) on kotoisin Kempeleestä, Pohjois-Pohjanmaalta. Mutkien kautta hän päätyi Liègeen, Belgiaan, jossa elää miehensä ja tyttärensä kanssa. Kokeiltuaan eurokraatin elämää hän vaihtoi alaa ja toimii yksilö- ja pariterapeuttina. Tärkeimmät saavutukset hänelle ovat aikuiskoulutuksesta selviäminen ranskaksi sekä uskallus hypätä oravanpyörästä. Hän nauttii kirjoista, sarjoista ja elokuvista sekä jazzista ja leipomisesta.