FWW – Tarina

Idea ulkosuomalaisten naisten tapahtumasta syntyi Facebook-ryhmässä kevättalvella 2019 ja muutama tarpeeksi motivoitunut vetäjä löytyi heti. Asuimme neljässä eri maassa ja päätimme järjestää tapahtuman viidennessä.

Ensimmäinen seminaarimme Rotterdamissa toukokuussa 2019 laitettiin pystyyn etänä muutamassa kuukaudessa ja oli valtava menestys. Seminaari järjestettiin talkootyöllä neljän naisen hartiavoimin, yhteistyössä paikallisen suomalaisen merimieskirkon kanssa.  Osallistujia oli 60, joista suurin osa ei tuntenut toisiaan entuudestaan. Osallistujat verkostoituvat ahkerasti ja jakoivat kokemuksiaan avoimesti. Tapahtuman jälkeen vahva yhteenkuuluvuuden tunne jatkui ja yhteys muihin osallistujiin on säilynyt. Moni ensimmäisen tapahtuman osallistuja oli  mukana myös Frankfurtin tapahtumassa 7.3.2020, jossa oli 100 osallistujaa. 

Seminaariemme teemat ovat ihmisläheisiä ja välittömiä. Ne järjestetään vertaistuen hengessä; tilaa avoimelle keskustelulle sekä verkostoitumiselle sallitaan tiiviistä ohjelmasta huolimatta. Frankfurtin ohjelma myös striimattiin kotikatsomoihin.

Keskustelu jatkuu Facebook-ryhmässämme – tule ja löydä ulkosuomalaisia kanssasisaria ympäri maailman! Meitä on yhteensä jo noin 6.000, jokaiselta mantereelta.

Jos kiinnostuit toiminnasta, laita viestiä: finnishwomenworldwide@gmail.com