On ihmisiä, jotka sanovat elävänsä kahdessa tai useammassa maailmassa, kulttuurissa tai maassa. Marcus Honkanen on yksi heistä. Hän toimii Managing Partnerina Nordic Minds GmbH:ssa, joka on Saksassa, Suomessa ja Ruotsissa toimiva johdon suorahakuyritys. Osana innovatiivista suorahakutoimintaa hän neuvoo asiakkaita ja auttaa heitä löytämään avoimeen paikkaan täydellisesti sopivan henkilön.

Nordic Minds tukee Finnish Women Worldwiden verkostoitumispäivää Frankfurtissa.

Olet toiminut johdon suorahakuliiketoiminnassa jo yli 15 vuotta. Miltä alan tulevaisuus näyttää näin sosiaalisen median ja digitalisaatiota koskevan keskustelun aikana?

Marcus: Kaikki digitalisoituu yhä enemmän, se on selvää. Olen itse sijoittanut uuteen digitaaliseen ohjelmistoratkaisuun ja ollut mukana kehittämässä sitä. Tavoitteena on lisätä avoimuutta huomattavasti ja työskennellä entistä analyyttisemmin. Asiakkaiden ja rekrytoitavien tarpeisiin on kiinnitettävä huomiota, sillä he usein pitävät johdon suorahakuprosessia eräänlaisena ”mustana laatikkona”. Taikasanamme on avoimuus. Uskon kuitenkin myös, että välitettäessä ylimmän tason johtajia on jatkossakin nimenomaan
ihmisen tehtävä etsiä työhön parhaiten sopiva henkilö.

Miten yrityksenne erottautuu kilpailijoista markkinoilla?

Marcus: Olemme jo 15 vuoden ajan erikoistuneet alueiden, kulttuurien ja maiden rajat ylittävään johdon suorahakuun. Asiakkaamme haluavat tärkeisiin tehtäviin parhaan tekijän eikä vain jotakuta, joka sattuu asumaan naapurikaupungissa. Voisi oikeastaan sanoa, että emme ymmärrä ainoastaan mekanismeja vaan ennen kaikkea myös kulttuureja.

Miksi valitsitte Saksan ja Pohjois-Euroopan?

Marcus: Siksi, että olen itse Saksassa asuva suomenruotsalainen (nauraa). Ei sentään – onhan tämä alue todella kiinnostava, sillä täällä kohtaavat globaalit sijoitukset, digitaaliset muutokset ja yritykset. Sitä paitsi tapamme tarjota yhdeltä luukulta yhteyksiä Euroopan eri maihin on ainutlaatuinen markkinoilla.

Mitä tarkalleen ottaen tarjoatte? Kuka teihin voi ottaa yhteyttä?

Marcus: Kohtaamme jokaisen ihmisen tasavertaiselta pohjalta, pohjoismaisen avoimesti. Teemme yhteistyötä henkilöstöpäälliköiden, toimitusjohtajien, johtokuntien, pääomasijoittajien, perheyritysten, perustajien ja sijoittajien kanssa. Neuvontaprosessimme ei ole pelkkää teoreettista parhaan henkilön etsimistä. Analysoimme kulttuuria ja keskustelemme rekrytoitavan henkilön tulevien työtovereiden kanssa ennen kuin päätämme hakustrategian ja alamme etsiä sopivinta henkilöä. Tavoitteemme on ylittää asiakkaidemme odotukset jokaisella kerralla.

My Title is Just Half my Story

Onko LinkedIn-profiilisi houkutteleva headhuntereiden ja rekrytoijien näkökulmasta? Osallistu Nordic Mindsin ”My Title is just half of my Story” -tutkimukseen (kesto n. 8 minuuttia) ja voit voittaa yhden kymmenestä henkilökohtaisesta uravalmennussessiosta Hampurissa. (Mahdollisuus toteuttaa myös puhelimitse!)Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s